PREMIUM

Feestdrankje kerst: spicy hibiscus sour

spicy hibiscus sour Beeld Eric van Lokven
spicy hibiscus sourBeeld Eric van Lokven

Zin in een lekker drankje met een beetje pit? Dan is de spicy hibiscus sour écht iets voor jou! Zo maak je het.

Victor de LaunayEric van Lokven

Dit heb je nodig:

• 120 ml water
• 100 suiker
• 1 habanero peper, gehalveerd
• 2 zakjes hibiscusthee of 1 handje gedroogde hibiscusbloemen
• 150 ml Pisco (of blanke tequila)
• 80 ml limoensap
• 2 eiwitten
• cocktailshaker
• ijsblokjes
• Angostura bitters (kruidenbitter)
• limoenrasp
• chiliflakes

Bereidingstijd: 15 Min. Wachttijd: 20 Min.

Zo maak je de spicy hibiscus sour:

Breng het water aan de kook met de suiker en de gehalveerde peper en draai het vuur uit. Voeg de theezakjes toe en laat 10 min. trekken. Zeef de siroop en laat afkoelen.

Serveren:

Doe de afgekoelde hibiscussiroop met de Pisco, het limoensap en de eiwitten in een shaker of afsluitbare pot en schud tot het begint te schuimen. Voeg ijsblokjes toe en schud nogmaals stevig. Schenk de cocktail door een zeef in ijskoude glazen en top eventueel af met een paar druppels kruidenbitter, wat limoenrasp en enkele chiliflakes.

Styling: Cyn ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden