PREMIUM
Feestdrankje kerst: spicy hibiscus sour
Zin in een lekker drankje met een beetje pit? Dan is de spicy hibiscus sour écht iets voor jou! Zo maak je het.
Dit heb je nodig:
• 120 ml water
• 100 suiker
• 1 habanero peper, gehalveerd
• 2 zakjes hibiscusthee of 1 handje gedroogde hibiscusbloemen
• 150 ml Pisco (of blanke tequila)
• 80 ml limoensap
• 2 eiwitten
• cocktailshaker
• ijsblokjes
• Angostura bitters (kruidenbitter)
• limoenrasp
• chiliflakes
Bereidingstijd: 15 Min. Wachttijd: 20 Min.
Zo maak je de spicy hibiscus sour:
Breng het water aan de kook met de suiker en de gehalveerde peper en draai het vuur uit. Voeg de theezakjes toe en laat 10 min. trekken. Zeef de siroop en laat afkoelen.
Serveren:
Doe de afgekoelde hibiscussiroop met de Pisco, het limoensap en de eiwitten in een shaker of afsluitbare pot en schud tot het begint te schuimen. Voeg ijsblokjes toe en schud nogmaals stevig. Schenk de cocktail door een zeef in ijskoude glazen en top eventueel af met een paar druppels kruidenbitter, wat limoenrasp en enkele chiliflakes.
Styling: Cyn ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Victor de Launay