PREMIUM
Feestdrankje: verrassende citrus milk punch
Het is weer eens wat anders dan een glaasje wijn: een lekkere cocktail. Ideaal om uit te proberen tijdens de feestdagen. We kiezen niet voor een standaard cocktail, maar eentje met verrassende ingrediënten. Zoals de citrus milk punch.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
• 240 ml citroensap (ca. 3 stuks)
• 240 ml sinaasappelsap (ca. 2 stuks)
• 240 ml zwarte thee, afgekoeld
• 100 ml suikersiroop (breng hiervoor gelijke delen suiker en water aan de kook en laat afkoelen)
• 100 ml wodka
• 50 ml pernod of pastis
• 200 ml melk
EXTRA
• theedoek
• zeef
• ijsblokjes
• cocktailshaker
• frambozensiroop
• verse frambozen
Bereidingstijd 15 min. Wachttijd 1,5 uur
Zo maak je de citrus milk punch:
Roer citroen- en sinaasappelsap, thee, siroop, wodka en pernod goed door elkaar. Breng de melk tegen de kook aan en schenk deze er al roerend bij.
Zet het citrusmengsel minimaal een uur in de koelkast. Giet het vervolgens door een schone theedoek in een maatbeker en laat volledig uitlekken.
Zet de punch in de koelkast en laat afkoelen tot het troebele deel naar de bodem zakt.
Deze basis kan enkele dagen van tevoren gemaakt worden. Doe 200 ml punch met 50 ml wodka in een shaker of afsluitbare pot met ijsblokjes en schud stevig.
Schenk in 2 glazen een scheutje frambozensiroop, doe er wat verse frambozen bij en verdeel de punch uit de shaker over de glazen. Herhaal voor de overige glazen.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Victor de Launay