PREMIUM
Feesthapje kerst: gevulde eitjes met zalm & vadouvan
Een variatie op een klassiek borrelhapje: de gevulde eitjes. Deze eitjes met zalm en vadouvan maak je eenvoudig zelf.
Voor 10 eitjes:
• 5 grote scharreleieren
• 300 ml bietensap
• 3 plakjes gerookte zalm
• 2 el mayo
• 2 el crème fraîche
• 2 tl vadouvan (specerijenmengsel)
• 4 radijsjes
• 2 el korianderblaadjes
EXTRA
• spuitzak met grote kartelmond
Voorbereiden: 10 min. Wachten: 30 min. Bereiden: 10 min.
Zo maak je de gevulde eitjes
Kook de eieren in 10 min. hard en pel ze onder koud stromend water. Schenk het bietensap in een kleine kom, leg de gepelde eieren erin en laat ze 30 min. marineren. Snijd de eieren dan door met een scherp mes, wip de eidooiers eruit en doe deze in een mengkom. Doe er 2 fijngehakte plakjes zalm bij en voeg de mayo, crème fraîche en 1,5 tl vadouvan toe. Meng tot een romige crème, schep die in een spuitzak en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Leg de halve eitjes op een mooi bord en spuit in allemaal een toef crème. Snijd het laatste plakje zalm in stukjes. Garneer de eitjes met stukjes zalm, blaadjes koriander en plakjes radijs en bestrooi met de rest van de vadouvan.
Styling & foodstyling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Jacqueline Pietrowski