PREMIUM

Feesthapje kerst: gevulde eitjes met zalm & vadouvan

gevulde eitjes Beeld Eric van Lokven
gevulde eitjesBeeld Eric van Lokven

Een variatie op een klassiek borrelhapje: de gevulde eitjes. Deze eitjes met zalm en vadouvan maak je eenvoudig zelf.

Jacqueline PietrowskiEric van Lokven

Voor 10 eitjes:

• 5 grote scharreleieren
• 300 ml bietensap
• 3 plakjes gerookte zalm
• 2 el mayo
• 2 el crème fraîche
• 2 tl vadouvan (specerijenmengsel)
• 4 radijsjes
• 2 el korianderblaadjes

EXTRA
• spuitzak met grote kartelmond

Voorbereiden: 10 min. Wachten: 30 min. Bereiden: 10 min.

Zo maak je de gevulde eitjes

Kook de eieren in 10 min. hard en pel ze onder koud stromend water. Schenk het bietensap in een kleine kom, leg de gepelde eieren erin en laat ze 30 min. marineren. Snijd de eieren dan door met een scherp mes, wip de eidooiers eruit en doe deze in een mengkom. Doe er 2 fijngehakte plakjes zalm bij en voeg de mayo, crème fraîche en 1,5 tl vadouvan toe. Meng tot een romige crème, schep die in een spuitzak en laat 30 min. opstijven in de koelkast.

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Leg de halve eitjes op een mooi bord en spuit in allemaal een toef crème. Snijd het laatste plakje zalm in stukjes. Garneer de eitjes met stukjes zalm, blaadjes koriander en plakjes radijs en bestrooi met de rest van de vadouvan.

Styling & foodstyling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Jacqueline Pietrowski

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden