PREMIUM
Feesthapje kerst: krokante garnalen-dillekoekjes
Of je ze nu bakt in de olie of in de airfryer, ze worden perfect krokant. Deze krokante garnalen-dillekoekjes.
Voor 12 koekjes
• 3 sneetjes witbrood, in stukken
• 2 sjalotten, grof gehakt
• 1 teen knoflook
• 1 el gedroogde dille
• 300 g rauwe, gepelde garnalen (diepvries)
• zout en witte peper
• 1 ei
• 3 el zonnebloemolie, om te bakken
Groene kruidendip
• 1 groene peper, zaadlijsten verwijderd, grof gehakt
• 1 el mierikswortel, of naar smaak
• 40 g tuinkruiden (dille, peterselie, bieslook)
• 1 citroen, sap
• 3 el mayonaise
Voorbereiden: 20 min. Wachten: 1 uur Bereiden: 5 min. Kcal: 160 per koekje
Zo maak je de krokante garnalen-dillekoekjes:
Voorbereiden: Je kunt het deeg voor de koekjes ook 1 dag van tevoren maken.
Doe alle ingrediënten voor de koekjes behalve de olie in een keukenmachine en draai tot een glad mengsel. Breng goed op smaak met zout en witte peper.
Vorm met schone, natte handen 12 koekjes van het deeg en leg ze iets uit elkaar op een bakplaatje of dienblad, afgedekt met folie of een theedoek. Laat zeker 1 uur rusten.
Maal voor de kruidendip alle ingrediënten glad in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met extra zout.
Bereiden: Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de koekjes in porties aan elke kant enkele minuten tot ze goudbruin zijn.
Of verwarm de airfryer voor op 200 °C, bestrijk alle koekjes met een lik olie en bak ze in porties in 4-5 min. krokant.
Serveer warm met de dip erbij.
Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Marjoke de Heer, Zara Home