PREMIUMRecept
Frappé au concombre: komkommerijs met vlierbloesemsiroop en champagne
Met dit recept zet je echt een bijzonder verfrissend drankje op tafel.
Dit heb je nodig voor 4-6 personen:
• 1⁄2 komkommer, geschild en in stukken
• rasp en sap van 1 limoen
• 1 bosje munt, blaadjes geplukt
• 65 ml vlierbloesemsiroop
• 1⁄2 fles goede champagne
• granaatappelpitjes (optioneel)
Bereidingstijd: 10 min. Wachttijd: 2 uur
Zo maak je de frappé au concombre:
Pureer komkommer, limoenrasp en -sap, muntblaadjes en vlierbloesemsiroop in de blender of met de staafmixer. Giet dit mengsel door een fijne zeef en zet het vocht in een afsluitbaar bewaarbakje 2 uur in de diepvries. Roer elke 30 min. tot het volledig bevroren is. Verdeel de granita vlak voor het serveren over de glazen en vul bij met koude champagne. Garneer eventueel met de granaatappelpitjes.