PREMIUMRecept

Frappé au concombre: komkommerijs met vlierbloesemsiroop en champagne

Frappé au concombre: komkommerijs met vlierbloesemsiroop en champagne Beeld Libelle
Frappé au concombre: komkommerijs met vlierbloesemsiroop en champagneBeeld Libelle

Met dit recept zet je echt een bijzonder verfrissend drankje op tafel.

RedactieLibelle

Dit heb je nodig voor 4-6 personen:

• 1⁄2 komkommer, geschild en in stukken
• rasp en sap van 1 limoen
• 1 bosje munt, blaadjes geplukt
• 65 ml vlierbloesemsiroop
• 1⁄2 fles goede champagne
• granaatappelpitjes (optioneel)

Bereidingstijd: 10 min. Wachttijd: 2 uur

Zo maak je de frappé au concombre:

Pureer komkommer, limoenrasp en -sap, muntblaadjes en vlierbloesemsiroop in de blender of met de staafmixer. Giet dit mengsel door een fijne zeef en zet het vocht in een afsluitbaar bewaarbakje 2 uur in de diepvries. Roer elke 30 min. tot het volledig bevroren is. Verdeel de granita vlak voor het serveren over de glazen en vul bij met koude champagne. Garneer eventueel met de granaatappelpitjes.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden