PREMIUMRecept

Fris & crunchy: broodje hotwortel met topping

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

In een hartige marinade ­transformeren worteltjes tot… ‘worstjes’.

Yvette van bovenSaskia van Osnabrugge

Voor 8 broodjes

• 8 bospeentjes van ongeveer gelijke grootte, loof verwijderd, schoon geschrobd
• 8 hotdogbroodjes, bovenkant opengesneden

Marinade
• 2 el sojasaus
• 1 el ketchup
• ½ el appelciderazijn
• ½ el honing of ahornsiroop
• 2 tl paprikapoeder (+ evt. snuf gerookt paprikapoeder)
• 2 tl uienpoeder
• 1 tl gemalen komijn
• zeezout
• versgemalen peper

Toppings
• scherpe mosterd, mayonaise, ­ketchup, ­gebakken uitjes, plakjes augurk

Bereidingstijd: 20 min. Wachttijd: 24-48 uur Kcal.: 380 per broodje

Zo maak je broodje hotwortel:

Kook de bospeen in gezouten water 8-10 min. tot je er met een scherp mesje gemakkelijk in kunt prikken. Meng intussen alle ingrediënten voor de marinade in een grote afsluitbare bak of ziplock-zak. Giet de bospeen af, doe ze nog warm in de bak of zak met marinade, sluit af en schud even goed. Laat de wortels met marinade ­afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna 24-48 uur intrekken in de koelkast. Laat de peen voor het serveren op kamertemperatuur komen. Zet de hotwortels, broodjes en toppings op tafel zodat iedereen een eigen broodje kan samenstellen.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Kringloopwinkel, Sjakies, Zara Home.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden