PREMIUMrecept
Fris en bitter: venkelsla met grapefruit en granaatappel
Heerlijk fris met een bittere twist deze overheerlijke venkelsalade met grapefruit en granaatappel.
Voor 4 personen
• 3 kleine venkelknollen
• 1 citroen, sap
• 2 grapefruits
• ½ granaatappel, pitten
• 1 bakje tuinkers
Dressing
• Opgevangen grapefruitsap
• 1 tl venkelzaad, geplet in de vijzel
• 3 el extra vergine olijfolie
• 1 el citroensap
• 2 takjes dille, blaadjes gehakt
• Zeezout en peper
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 133 p.p.
Zo maak je venkelsalade met grapefruit:
Snijd de venkel ragfijn met een mandoline en leg op een platte schaal. Besprenkel de venkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Snijd op een bord (om het sap op te vangen) met een scherp mes de schil van de grapefruits, zo dik dat er geen wit meer aan het vruchtvlees zit. Snijd het vruchtvlees in ronde plakjes.
Doe het opgevangen grapefruitsap in een kommetje en meng dit met de overige ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing met de venkel. Verdeel de grapefruitplakjes over de venkel en bestrooi met granaatappelpitten en tuinkers.
Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos