PREMIUMrecept

Fris en bitter: venkelsla met grapefruit en granaatappel

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Heerlijk fris met een bittere twist deze overheerlijke venkelsalade met grapefruit en granaatappel.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 3 kleine venkelknollen
• 1 citroen, sap
• 2 grapefruits
• ½ granaatappel, pitten
• 1 bakje tuinkers

Dressing
• Opgevangen grapefruitsap
• 1 tl venkelzaad, geplet in de vijzel
• 3 el extra vergine olijfolie
• 1 el citroensap
• 2 takjes dille, blaadjes gehakt
• Zeezout en peper

Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 133 p.p.

Zo maak je venkelsalade met grapefruit:

Snijd de venkel ragfijn met een mandoline en leg op een platte schaal. Besprenkel de venkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Snijd op een bord (om het sap op te vangen) met een scherp mes de schil van de grapefruits, zo dik dat er geen wit meer aan het vruchtvlees zit. Snijd het vruchtvlees in ronde plakjes.

Doe het opgevangen grapefruitsap in een kommetje en meng dit met de overige ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing met de venkel. Verdeel de grapefruitplakjes over de venkel en bestrooi met granaatappelpitten en tuinkers.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Pinterest Beeld Sigurd Kranendonk
PinterestBeeld Sigurd Kranendonk

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden