PREMIUMSlank recept

Fris lentegerecht: citroenkip uit de oven met krieltjes

Citroenkip Beeld Sigurd Kranendonk
CitroenkipBeeld Sigurd Kranendonk

Geen idee wat je vanavond moet koken? Wij tippen! Kip + citroen = topcombinatie. Om je vingers bij af te likken deze citroenkip.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig voor citroenkip

Voor 4 personen:
• 4 ansjovisfilets
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 30 g gemengde verse kruiden, bijv. dille, ­peterselie, dragon, basilicum + een beetje om te bestrooien
• 200 ml volle yoghurt
• 2 el extra vierge olijfolie + 2 tl voor de radijsjes
• 2 citroenen, sap en rasp
• 4 kippendijen, zonder vel, gehalveerd op het gewricht
• zout en zwarte peper uit de molen
• 400 g krielaardappels, gewassen
• 1 bosje radijs, in plakjes

Draai voor de marinade de ansjovis, knoflook, verse kruiden, yoghurt en 1 el van de olijfolie in de blender tot een gladde substantie. Roer de rasp van 1 citroen en het sap van een halve citroen erdoor. Schenk de helft van de marinade in een schaal. Snijd de kippendijen enkele keren in op het dikste gedeelte, bestrooi met zout en peper, leg ze in schaal en wentel ze door de marinade. Laat minimaal 30 min. marineren in de koeling. Kook de krieltjes gaar en houd warm. Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken, leg in een grote ovenschaal en zet ca. 12 cm onder de grill. Rooster de kip in zo’n 12 min. bruin. Draai om, gril nog eens 12 min. en haal dan uit de oven. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de rest van de citroenen in stukken. Leg de kippendijen en stukken citroen op borden, verdeel de resterende marinade en de plakjes radijs erover. Bestrooi met de achtergehouden verse kruiden en bedruppel met een klein beetje olijfolie. Serveer de aardappeltjes apart.

Bereidingstijd: 50 min. Kcal.: 639

Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden