PREMIUMrecept

Frisse bietensalade met lamsboutjes

null Beeld

Dit overheerlijke recept staat in het boek ‘Mega salades’, nu te winnen bij Libelle. Klik hier om kans te maken!

Redactie

Voor 4 personen

• 1 kg jonge rode bieten, steeltjes en blaadjes intact
• 200 g sjalotten, ongepeld
• 80 ml extra vergine olijfolie
• zout
• peper
• 4 kleine lamsboutjes (1400 g)
• 1 el fijngehakte rozemarijn
• 25 g geroosterde walnoten, grof gehakt

Rozemarijn-yoghurtdressing
• 140 g Griekse yoghurt
• 1 tl fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
• 1 el honing
• 1 el dijonmosterd
• 1 el extra vergine olijfolie

Bereidingstijd: 1 uur

Maak de bieten schoon en laat bij een paar de steeltjes zitten. Bewaar 200 g groen van de bietjes.
Leg de bieten en sjalotten in het midden van twee grote stukken aluminiumfolie.
Besprenkel ze met de helft van de olie en bestrooi met zout en peper.
Vouw de folie om de groenten zodat je twee gesloten ­pakketjes krijgt.
Leg de pakketjes 35 min. in een hete, ingevette grillpan (of ­onder de grill of op de ­barbecue) op middelhoog vuur en bak tot bietjes en sjalotten zacht zijn. Keer de pakketjes elke 10 min. om.
Bestrijk intussen de lamsboutjes met de rest van de olie en bestrooi ze met de rozemarijn en met zout en peper naar smaak.
Leg de boutjes ook in de grillpan en braad ze 4 min. per kant of tot ze zo gaar zijn als je wilt.
Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt 5 min. rusten.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje met schroefdeksel en schud tot ­alles goed is gemengd. Breng op smaak met zout en peper en zet de dressing tot gebruik in de koelkast.
Trek de schil van de gare bieten en sjalotten en snijd ze doormidden.
Doe de groenten in een middel­grote kom en voeg het bewaarde groen van de bieten en de walnoten toe. Schep voorzichtig om en schik de ­salade op een groot bord.
Snijd de lamsboutjes in plakken.
Besprenkel de salade met de dressing en geef de plakjes lamsvlees erbij.

null Beeld

Mega salades

Laat je verrassen door de verschillende mogelijkheden voor salades, vol foto’s om trek van te krijgen.
€ 16,99 (Lantaarn Publishers)

Winnen!

Heb je een kookboek gezien dat je dolgraag wil hebben? Doe mee en wie weet win je je favoriet!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden