PREMIUMSlank recept

Frisse groene-groentesoep met pasta

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

In Italië noemen ze groentesoep minestrone. Hij is vaak rijk gevuld en wordt als maaltijdsoep geserveerd. Dragon geeft deze versie met groene groenten een frisse touch.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig

Voor 1 persoon:
• ½ el olijfolie
• 1 sjalotje, gesnipperd
• 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
• ½ stengel bleekselderij, in stukjes
• 500 ml groentebouillon
• 25 g peultjes, afgehaald
• 50 g diepvrieserwten (geen blik of pot)
• 25 g dikke buisvormige pasta, voorgekookt
• 50 g babyspinazie
• 1 takje dragon, blaadjes fijngehakt

Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ­sjalot tot deze lichtgeel kleurt. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak 2 min. zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg dan de peultjes toe. Laat 5 min. koken. Voeg de erwten en de pasta toe en laat 2 min. doorwarmen. Doe op het laatst de spinazie erbij en laat slinken. Bestrooi met de dragon en serveer direct.

Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 200

Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden