opgeruimd staat netjes
Geen zin in een aanrecht vol broccoli-kruimels? Met dít trucje voorkom je dat
Wanneer je rauwe broccoli snijdt, dan ligt je aanrecht vaak al snel vol broccolikruimels. Nu kun je deze natuurlijk achteraf opruimen, maar hoe fijn zou het zijn als er überhaupt geen kruimels zijn? Wij kwamen een handig trucje tegen waarmee je keuken voortaan een stuk netter blijft.
Normaal gesproken als je broccoli gaat koken of wokken, dan snijd je de rauwe broccoli natuurlijk eerst in stukjes. Tijdens het snijden komen er allerlei groene kruimels los, die vervolgens op je hele aanrecht (en soms ook grond) terechtkomen.
Handige tip voor je broccoli
Om dit in het vervolg te voorkomen, kun je het beste de volgende stappen volgen:
- Breng in een pan water aan de kook
- Zet de broccoli in het pannetje met kokend water, met de steel omhoog
- Laat de broccoli 3 tot 5 minuten koken
- Giet het water af
- Snijd de roosjes van de broccoli en je zal merken dat er niet allerlei kruimels vrijkomen
Waarom je de stronk niet moet weggooien
En dan nog een extra tip: gooi de steel van de broccoli niet weg! Je kunt er namelijk nog allerlei lekkere dingen van maken. Wist je bijvoorbeeld dat je er pesto mee kunt maken? Gooi de stronk in een keukenmachine met wat knoflook en bak ’m daarna even aan met wat gesnipperde ui. Doe er een klein beetje room bij, warme spaghetti en wat Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijk gerecht! Mocht je de stronkjes niet meteen kunnen gebruiken, dan kun je ze gewoon invriezen.
Bron: AD