PREMIUMRecept

Gegrilde aubergine met broccolirijst & BBQ-saus

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Ras el hanout geeft een eenvoudig gerecht direct allure. Oosters genieten!

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig

Voor 4 personen
• 2 aubergines
• 200 g zilvervliesrijst
• 500 g broccolirijst
• 1 limoen in parten
Marinade:
• 3 el ras el hanout
• 2 el verse tijm
• 4 teentjes knoflook, geraspt
• 1 el gember, geraspt
• 3 el limoensap
• 50 ml sojasaus
• 2 el ahorn siroop
• 2 el plantaardige olie + extra om te bakken
• 3 lente-uitjes, in ringen
• 1 jalapeño, zaad verwijderd, in ringetjes
Saus:
• 100 ml BBQ-saus
• 1 el limoensap
• 1 tl gember, geraspt
• 1 lente-ui, in ringen

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik, bestrijk ze ruim met marinade en laat 5 min. intrekken. Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan tot medium heet, bestrijk dun met olie en gril de plakken aubergine om en om bruin, circa 4 min. per kant. Bereid de broccolirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng intussen de ingrediënten voor de saus. Schep de gare zilvervlies- en broccolirijst door elkaar en verdeel over 4 borden. Leg de aubergine erop, geef de saus erbij, plus een limoenpartje om uit te knijpen over de aubergine.
Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 427 kcal p.p.

Receptuur Ans de Vree | Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden