PREMIUMrecept

Gepofte koolrabi met pittige paprikacrème & paddenstoelen

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Met zachte aardappelpuree erbij maak je van de gepofte koolrabi een lekker hoofdgerecht.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor 4 personen

• 4 middelgrote koolrabi’s
• 3 el olijfolie
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• 250 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en gelijke porties gescheurd
• klontje boter om in te bakken
• 50 g pecorino
• 3 à 4 el witte balsamico- of appelazijn
• 2 à 3 el extra vierge olijfolie
• 2 el verse tijmblaadjes, fijngesneden
• snuf zeezout
• chilivlokken, naar smaak

Paprikacrème
• 150 g feta
• 2 geroosterde rode puntpaprika’s
• ½ à 1 el jalopeñoringen, uit een potje
• paar takjes peterselie, fijngehakt

Verder nodig
• keukenmachine

Bereidingstijd: 2 uur Kcal: 580 p.p.

Zo maak je de gepofte koolrabi:

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de koolrabi’s, verwijder de stelen en smeer in met de olijfolie. Zet ze op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bak ze 1½ tot 2 uur (afhankelijk van de grootte) tot ze vanbuiten blakeren en vanbinnen zacht zijn. Laat ze iets afkoelen en pel dan de donkere schil eraf. Draai de ingrediënten voor de ­paprikacrème in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Bak de paddenstoelen met zout en peper in de boter tot ze net gaan bruinen. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de koolrabi’s in dunne plakken. Smeer de paprikacrème uit op een groot voorverwarmd bord. Schik de plakjes koolrabi erop en verdeel de paddenstoelen erover. Schaaf er krullen pecorino over en bedruppel met de witte balsamico en de extra vierge olijfolie. Bestrooi tot slot met de tijm, zeezout en chili­vlokken. Lekker met aardappelpuree.

Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden