PREMIUMRecept

Geroosterde ananas met vanille-ijs & karamel

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Een dessert van de grill? Waarom niet! Geroosterde ananas is áltijd een goed idee.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen:

• 1 ananas
• 125 g zachte boter
• 1 tl kaneelpoeder
• 1 liter vanille-ijs
• 4 el karamelsaus
• 1 takje munt, blaadjes

Bereidingstijd: 20 minuten, kcal: 631 kcal p.p.

Zo maak je de geroosterde ananas:

Snijd de schil van de ananas rondom los. Snijd in 8 wiggen en steek deze in de lengte aan grillpennen of satéprikkers.

Meng de boter, suiker en kaneel, verwarm kort en smeer de ananas ermee in.

Gril de ananasstokjes 7-10 min. op de barbecue. Keer halverwege.

Leg de gegrilde ananas op een schaal en giet de resterende botersaus erover.

Serveer met een bolletjes ijs en een scheutje karamelsaus. Top af met wat muntblaadjes.

  • Tip: gebruik alleen het sappige gele deel en laat de witte kern liggen

Styling: Hanna van den Bos.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden