Geroosterde kikkererwten en broccoli met gemarineerde halloumi Beeld Jan Luijk
Geroosterde kikkererwten en broccoli met gemarineerde halloumiBeeld Jan Luijk

PREMIUM

Geroosterde kikkererwten en broccoli met gemarineerde halloumi

Als je de halloumi een avond van tevoren alvast marineert, staat dit bakplaatgerecht echt zó op tafel.

Yvette van BovenJan Luijk

Dit heb je nodig voor de halloumi-traybake

• 225 g halloumi
• 4 el olijfolie
• 1 el korianderzaad, kort geroosterd in een droge koekenpan, geplet in een vijzel
• 3 takjes tijm, blaadjes van de rakjes gerist
• 1 el honing
• zeezout
• versgemalen peper
• 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
• 800 g broccoli in roosjes (grote door de helft), steel geschild en in plakjes
• 1 rode ui, in dunne have ringen

Bereiden: 35 min. Wachten: 1 uur. Kcal.: 430 p.p. (excl. brood)

Zo maak je het

Maak met een scherp mes inkepingen in de halloumi. Meng 2 el olie met het gevijzelde korianderzaad, de tijmblaadjes, honing, zout en peper. Masseer de kruidenolie in de kaas en zet opzij om 1 uur te marineren.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel kikkererwten, broccoli en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de rest van de olie, zout en peper. Rooster 15 min. in het midden van de oven. Haal dan de bakplaat uit de oven, leg de halloumi erop en verdeel de kruidenolie erover. Bak nog 10 min. in de oven. Lekker om te serveren met Turks brood. Eet smakelijk!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden