PREMIUMvegetarisch bijgerecht

Geroosterde pompoen met pistachekruim en rucola

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Zo’n knapperig laagje doet het goed op boterzachte parten pompoen.

Studio Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 1 kg oranje pompoen (hokkaido) in parten, zaadlijsten en draden verwijderd
• 6 el olijfolie + extra
• zeezout
• versgemalen peper
• salieblaadjes van een bosje van 15 g
• 80 g ongezouten gepelde pistachenoten
• 80 g panko of vers broodkruim
• 85 g rucola

Voorbereiden: 10 min. Bakken: 20-25 min. Bereiden: 5 min. Kcal.: 415 p.p.

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 4 el olijfolie, zout en peper. Maal de blaadjes salie met pistachenoten, panko, 2 el olijfolie, zout en peper in een keukenmachine tot grof kruim
Bereiden: Rooster de pompoen in 20-25 min. zacht en aan de randjes lichtbruin. Verdeel na 10 min. het pistachekruim erover en rooster even mee. Verdeel de rucola over een grote schaal en besprenkel met wat olijfolie. Leg de parten pompoen met pistachekruim er voorzichtig op.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden