PREMIUMRecept

Geroosterde pompoen & paprika met harissa

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Spicy en boordevol vezels: deze maaltijd laat je proeven hoe lekker gezond is.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

• 2 puntpaprika’s
• 400 ml magere Griekse yoghurt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 el dille
• 1 tl gedroogde rode pepervlokken
• 1 tl + 1 el extra vergine olijfolie
• zout
• peper
• 2 el harissa
• 1 tl geraspte citroenschil
• 1 pompoen (2,5 kg) in kwarten, zaad verwijderd
• 200 g beluga linzen
• 100 g quinoa

Verwarm de oven op de hoogste grillstand. Snijd de paprika’s door de helft, leg ze in een bakje hoog in de oven en grill tot er zwarte blazen ontstaan. Haal ze uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200˚ C onder- en bovenverwarming. Laat de paprika’s een beetje afkoelen. Meng intussen de yoghurt met 1 teentje geperste knoflook en de helft van de dille. Schep dit op een plat schaaltje en bestrooi met rode pepervlokken. Ontvel de paprika’s, snijd ze in de lengte in 4 stukken en leg op de yoghurt. Besprenkel met 1 tl olijfolie, bestrooi met zout en peper en op het laatst de rest van de dille. Meng de harissa met 1 teentje geperste knoflook, 1 el olijfolie en de citroenrasp. Besmeer hiermee de binnenkant en de snijvlakken van de pompoen en bestrooi met zout. Schuif de pompoen in het midden van de oven en bak in 40 min. gaar. Kook intussen de linzen in circa 20 min. gaar in kokend water met wat zout en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet linzen en quinoa af, schep ze door elkaar en serveer met de pompoen en paprika. Gebruik de gekruide yoghurt als dressing.
Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. oventijd. Kcal.: 462 p.p.

Receptuur Ans de Vree | Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden