PREMIUM
Gesuikerde amandelkoekjes met pistachenoten en sinaasappel
Laat je inspireren door deze heerlijke zoete amandelkoekjes. Stuk voor stuk gevuld met verse pistachenoten en sinaasappel.
Voor circa 12 stuks. | bereidingstijd: 20 min | oventijd: 9 min. | wachttijd: 15 min
Dit heb je nodig:
- 250 g amandelen, gemalen
- 150 g suiker + extra
- 25 g honing
- 1 citroen, de rasp
- merg van 1 vanillestokje
- snuf zout
- 60 g eiwit
- 100 g gekonfijte sinaasappel (of marmelade)
- 200 g pistachenoten, fijngemalen (houd een paar hele nootjes achter voor het garneren)
- Extra: keukenmachine of handmixer, deegroller, bakpapier
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Mix de amandelen samen met de suiker, honing, citroenrasp, het vanillemerg en een snuf zout, tot alles goed is gemengd.
Voeg dan al mixend het eiwit toe. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast.
Verdeel vervolgens het gekoelde deeg in tweeën. Rol één deel dik uit en druk daar kleine balletjes uit – ter grootte van een walnoot.
Maak met je duim in het midden een kuiltje, schep daar een klein lepeltje gekonfijte sinaasappel in en bestrooi met wat suiker.
Deeg over? Maak een paar eigen vormen en rol deze door de suiker.
Meng door het tweede deel van het deeg de gemalen pistachenootjes. Rol ook dit deeg dik uit, druk er balletjes uit en maak met je duim een kuiltje in het midden.
Druk hier een paar hele pistachenootjes in. Bestrooi ook deze met suiker.
Leg alle koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 7 à 9 minuten goudbruin.
Lekker bij een kop verse (munt)thee of koffie.
Ben je nog niet uitgebakken en benieuwd naar andere recepten, koop hier de Libelle Lekker!
Bron: Styling: Cyn Ferdinandus Fotografie: Ernie Enkelaar Receptuur: Leyla Mamedova