PREMIUMrecept
Geurige Indiase soep van gele spliterwten
Deze dahl-achtige stoofsoep is een maaltijd op zich, maar nog lekkerder met warm naanbrood erbij.
Voor 4 personen
• 3 el olijfolie
• 2 uien, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
• klein bosje (15 g) koriander, steeltjes fijngehakt, blad grof gehakt
• 2 el milde Indiase currypasta (zoals Patak’s Mild Curry Paste)
• 300 g spliterwten
• 400 ml kokosmelk of gepelde tomaten
• 800 ml groentebouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
Bereiden: 30 min | Kcal: 470 p.p.
Zo maak je Indiase gele spliterwten soep:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui in 5-6 min. glazig. Voeg de knoflook, zoete aardappel, koriandersteeltjes en currypasta toe en bak omscheppend 2 min..
Doe de spliterwten erbij, giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan en schep alles om. Breng de soep aan de kook en laat ca. 30 min. zachtjes koken, totdat de erwten en zoete aardappel zacht zijn.
Schep de soep in kommen en bestrooi met de korianderblaadjes. Lekker met naan.
Fotografie: Eric van Lokven | Styling: Ingrid van Kuringen | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v. H&M Home, Cor Unum Keramiek, La Folie Antiek, Sissy-Boy Homeland, Van Manen aan Tafel.