PREMIUMrecept

Geurige room van bloemen uit de buurt

null Beeld Oof Verschuren
Beeld Oof Verschuren

Fleurt elk dessert op. Klop de room lobbig met of zonder suiker.

Yvette van BovenOof Verschuren

Voor 250 ml

• 250 ml slagroom
• flinke hand (ca. 50 g) bloemen, zoals vlierbloesem, klaverbloemen, hibiscus, kamperfoelie, lavendel

Bereidingstijd: 25 min. (inclusief trekken en afkoelen) Kcal.: 850

Verwarm de room in een steelpan op laag vuur en voeg de bloemen toe. Laat zeker 15 min. trekken en dan afkoelen. Laat de room nooit koken.
Zeef de afgekoelde room en zet hem in de koelkast om helemaal koud te worden.
Klop de room lobbig, eventueel met wat suiker.

Op pad met Yvette

We mogen vijf exemplaren van Van Boven in het wild weggeven. Ga naar libelle.nl/inhetwild en maak kans!
€ 34,99 (Uitgeverij Nijgh Cuisine)

Receptuur: Yvette van Boven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden