Food concept and copy space idea Beeld Getty Images/iStockphoto
Food concept and copy space ideaBeeld Getty Images/iStockphoto

Gevulde eieren maken? Zo haal je het eigeel veel sneller (en netter!) uit het ei

Gevulde eieren zijn al niet al te ingewikkeld om zelf te maken, maar met dit trucje ben je nóg sneller klaar. Want: je haalt het eigeel er sneller uit én het is niet meer zo'n rommelig klusje.

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Je kookt eieren, laat ze schrikken en pelt ze. Vervolgens snijd je de eieren doormidden en haal je met een lepel of vork het eigeel uit het ei. Dit prak je fijn in een kom en daar maak je met nog een aantal ingredienten de vulling van voor de gevulde eieren. Simpeler kan niet, toch? Jawel! Op TikTok gaat een trucje rond waar je veel tijd mee gaat besparen.

We hebben sinds de komst van TikTok al héél veel handige keukentrucjes geleerd . Maar we zijn nog niet uitgeleerd. Recent is er een nieuw trucje bijgekomen voor het snijden van eieren dat al meer dan 3 miljoen keer bekeken is. Dan móet het wel goed zijn.

Eigeel uit het ei halen

In de video zie je iemand een hardgekookt ei rollen onder een mes (klinkt ingewikkeld, dat is het niet) waardoor je het ei doormidden snijdt en tegelijkertijd de dooier heel blijft. Extra winst: het mes en de snijplank blijven helemaal schoon. Dit trucje ziet er niet alleen handig uit, het is ook nog eens heel makkelijk. Misschien moet je een paar keer oefenen, maar na een paar eieren heb je het wel onder de knie en snijd je de een na de ander op deze manier doormidden voor de gevulde eieren. Dat scheelt een hoop tijd voor het volgende verjaardagsfeestje!

Hoe doe je het

  • Pel de eieren.
  • Leg een ei op een snijplank en druk het mes zacht in het ei, maar snijd nog niet te ver door.
  • Trek het mes terug en laat het ei voorzichtig rollen. Het eiwit snijd je op deze manier doormidden, maar het eigeel blijft heel.

Deze truc werkt het beste als je het ei eerst heel zorgvuldig gepeld hebt. Je kunt hiervoor dus beter eieren gebruiken die je niet te kort van tevoren gekookt hebt. Oudere eieren kun je beter pellen en dan werkt deze truc dus het beste.

Bron: Realsimple.com

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden