PREMIUMFresh & light
Groene couscous met Oosterse kip
Gemalen broccoli is een perfect alternatief voor couscous of rijst, ik doe graag half/half.
Voor 4 personen
• 4 zoete aardappels, schoongeboend en in de lengte in dunne parten
• olijfolie
• zeezout
• versgemalen peper
• 300 g kipdijfilet, gehalveerd
• 1-2 el za’atar
• 1 kleine stronk broccoli (400 g), in de keukenmachine vermalen (of koop broccolirijst)
• 150 g (volkoren-spelt)couscous
• kleine bosjes (15 g) koriander, peterselie en dille
• rasp en sap van 1 limoen
• 120 g yoghurt Griekse stijl 0% vet
• 1 el tahin (optioneel)
Bereiden: 15 min. Bakken: 20-25 min. Kcal: 360 p.p.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de parten zoete aardappel om met 2-3 el olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kip met 1 el olie, zout, peper en za’atar en verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaten in de oven (zoete aardappel boven) en bak 20-25 min. tot de kip gaar is en de zoete aardappel bruine randjes krijgt. Doe intussen de broccolirijst in een vergiet, giet er kokend water overheen en laat uitlekken. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gewelde couscous met de uitgelekte broccolirijst en breng op smaak met een flinke scheut olijfolie, limoenrasp- en sap, zout en peper. Roer eventueel de tahin door de yoghurt met 1 el water voor een mooi vloeibaar resultaat. Verdeel de groene couscous over 4 borden of kommen en verdeel de geroosterde zoete aardappel en kip erover. Garneer met een dot (tahin)yoghurt.
Styling: Annemieke Paarlberg.| Foodstyling: Oscar de Lint | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V. Dille & Kamille, Eland&vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Zara Home