PREMIUMrecept
Groene pasta met kruidige pistachepesto
Dubbel gedopte tuinbonen, erwten én pistachepesto: groen, groener, groenst. Vergeet het scheutje kookvocht niet!
Voor 4 personen
Pesto
• 75 g pistachenoten
• 35 g Parmezaanse kaas, grof gehakt
• 1 teen knoflook
• 30 g basilicum
• 1 citroen, rasp en sap
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
• 100 ml olijfolie
En verder
• 300 g tuinbonen (diepvries of vers, gewicht ná dubbel doppen, met schil is dat ca. 800 g)
• 250 g tuinerwten (diepvries of vers)
• 300 g rigatoni of andere korte pasta
• pecorino of Parmezaanse kaas, naar smaak
Bereidingstijd: 20 min. Kcal: 650 p.p.
Zo maak je de pasta met pistachepesto:
Maal alle ingrediënten voor de pesto, behalve de olijfolie, in een keukenmachine tot een gladde puree.
Giet terwijl de machine draait de olie erbij tot je een mooie pesto hebt. Proef en voeg indien nodig nog wat zout, peper of citroensap toe.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Kook hierin eerst de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel af met koud stromend water om het kookproces te stoppen.
Kook vervolgens de tuinerwten 2 min. Schep ook uit de pan en spoel af.
Kook tot slot de pasta in hetzelfde water volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Giet af.
Bewaar 1 kopje kookvocht.
Dop de tuinbonen dubbel door het buitenste, lichtgroene velletje er met je vingers af te halen. Je duwt de felgroene boontjes als het ware uit hun jas.
De velletjes doe je weg.
Meng de pasta met de pesto en een scheutje kookvocht. Schep de tuinbonen en -erwten erdoor en rasp er pecorino of parmezaan naar smaak over.
Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst. | Foodstyling: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen.