PREMIUMbbq-recept
Grote garnalen met limoen-bieslookmarinade
Grote garnalen zijn geweldig voor op de barbecue, want hun schaal houdt de binnenkant heerlijk sappig. Hier marineer ik ze in een pittig-fris mengsel met veel limoen.
Voor 20 stuks
• 20 grote garnalen
• sap en rasp van 2 limoenen en 2 citroenen
• 100 ml lichte plantaardige olie
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1 groene peper, zaadjes verwijderd
• flinke bos bieslook
• flinke bos munt
• peper en zout
Bereidingstijd: 4 uur en 15 min. Kcal: 64 p.st. (berekend zonder brood)
Zo maak je de garnalen:
Maak in de blender een marinade van alle ingrediënten (behalve de garnalen). Giet in een schaal en schep de garnalen erdoor. Zet afgedekt 4 uur in de koelkast. Haal de garnalen uit de marinade en rijg ze aan lange stalen pennen. Gril ze kort aan beide kanten gaar op een hete barbecue. Kook de rest van de marinade in in een steelpan op een hoek van de barbecue of op het fornuis en dien de garnalen op met de saus erover. Geef er gescheurde stukken naan (even opgewarmd op de barbecue) bij.
Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Zara Home, mudinmay.com, groenenakker.nl