PREMIUMRecept

Halloumi-sticks met friszure kappertjessaus

null Beeld  Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Halloumi-sticks zijn onwijs lekker met geroosterde pita’s en een eenvoudige groene salade.

Ans de Vree Sigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 500 g halloumi, in stukken van ca. 3x3 cm
• 4 pitabroodjes (of meer) voor erbij

Voor de marinade:
• 60 ml citroensap
• 2 el schil van ingelegde citroen, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 el extra vierge olijfolie + extra om in te smeren
• versgemalen zwarte peper

Voor de kappertjessaus:
• 20 g peterselie, grof gehakt
• 15 g basilicum, grof gehakt
• 20 g munt, grof gehakt
• 1 teentje knoflook, geperst
• 6 el extra vierge olijfolie
• 1 el wittewijnazijn
• 3 tl kappertjes
• 1 tl citroenschil, fijngehakt
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: 55 min. Kcal.: 585 kcal p.p.

Zo maak je de halloumi-sticks met friszure kappertjessaus:

Meng de ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper. Schep om met de halloumi en laat 30 min. marineren.

Hak de verse kruiden en knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait eerst de olijfolie en dan de azijn toe. Doe de kappertjes erbij en puls enkele keren. Roer als laatste de citroenschil erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Dep de halloumi droog en rijg aan 4 grillpennen. Bestrijk met olijfolie. Rooster om en om op de barbecue.

Serveer met de kappertjessaus en geroosterde pita’s. Lekker met een eenvoudige groene salade.

Styling: Hanna van den Bos.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden