PREMIUMRecept
Halloumi-sticks met friszure kappertjessaus
Halloumi-sticks zijn onwijs lekker met geroosterde pita’s en een eenvoudige groene salade.
Voor 4 personen
• 500 g halloumi, in stukken van ca. 3x3 cm
• 4 pitabroodjes (of meer) voor erbij
Voor de marinade:
• 60 ml citroensap
• 2 el schil van ingelegde citroen, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 el extra vierge olijfolie + extra om in te smeren
• versgemalen zwarte peper
Voor de kappertjessaus:
• 20 g peterselie, grof gehakt
• 15 g basilicum, grof gehakt
• 20 g munt, grof gehakt
• 1 teentje knoflook, geperst
• 6 el extra vierge olijfolie
• 1 el wittewijnazijn
• 3 tl kappertjes
• 1 tl citroenschil, fijngehakt
• zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: 55 min. Kcal.: 585 kcal p.p.
Zo maak je de halloumi-sticks met friszure kappertjessaus:
Meng de ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper. Schep om met de halloumi en laat 30 min. marineren.
Hak de verse kruiden en knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait eerst de olijfolie en dan de azijn toe. Doe de kappertjes erbij en puls enkele keren. Roer als laatste de citroenschil erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de halloumi droog en rijg aan 4 grillpennen. Bestrijk met olijfolie. Rooster om en om op de barbecue.
Serveer met de kappertjessaus en geroosterde pita’s. Lekker met een eenvoudige groene salade.
Styling: Hanna van den Bos.