PREMIUMSlank recept

Heerlijk bijgerecht: geroosterde wortelgroenten met kruidendressing

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Eigenlijk zijn wortels geroosterd gewoon het lekkerst. In de oven gaan de natuurlijke suikers karamelliseren en worden ze heerlijk zoet. Als bijgerecht zijn deze geroosterde wortelgroenten een gegarandeerd succes, maar óók lekker als hoofdmaaltijd!

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig voor geroosterde wortelgroenten:

Voor 4 personen:
• 800 krielaardappeltjes, gewassen
• 500 g kleine bosworteltjes, schoongeborsteld
• 1 bosje radijs, gehalveerd
• 1 el verse tijmblaadjes
• 2 el extra vierge olijfolie
• 200 g linzen
• 1 lente-ui, in ringetjes
• 1 el rodewijnazijn
• 10 g bladpeterselie, fijngehakt

Voor de dressing:
• 250 ml Griekse yoghurt 0%
• 1 teentje knoflook, geperst
• 4 takjes dille, fijngehakt

Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Kook de krieltjes en wortels 7 minuten voor in licht gezouten water. Droog goed af. Meng in een grote ovenschaal de krieltjes, worteltjes, radijs en tijm met 1 el olijfolie, schuif in het midden van de oven en bak in ca. 35 min. goudbruin. Kook de linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de rest van de olijfolie, rodewijnazijn en de lente-ui. Houd warm. Roer de yoghurt met de knoflook en dille tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de linzen bij de groenten in de ovenschaal. Schenk er wat van de yoghurtdressing over en garneer met de peterselie. Serveer de rest van de dressing apart.

Bereidingstijd: 50 min. Kcal.: 447

Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden