recept

Héérlijk buffetgerechtje: gevulde tomaten met parmezaan & ricotta

null Beeld Saskia Lelieveld
Beeld Saskia Lelieveld

Dit heerlijke buffetgerecht van tomaten met kaas heb je zo op tafel gezet!

Oscar de LintSaskia Lelieveld

Voor 4 personen:

• 4 ansjovisfilets
• 250 g ricotta
• 2 el bieslook (fijngesneden)
• 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 750 g trostomaten
• 2 el olijfolie

Bereidingstijd: 35 min. Kcal.: 243 p.p.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de ansjovis fijn. Meng de ricotta met de ansjovis, bieslook en 2/3 van de kaas en breng op smaak met zout en peper.

Snijd een dekseltje van 1 cm van de tomaten waar de steeltjes hebben gezeten. Hol de tomaten uit met een lepel en vul ze met het ricottamengsel.

Leg de tomaten in een vuurvaste schaal met de afgesneden dekseltjes ernaast. Verdeel de rest van de kaas over de tomaten en bedruppel met de olijfolie.

Zet de tomaten 20-25 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Receptuur: Oscar de Lint | Fotografie: Saskia Lelieveld | Styling: Annemieke Paarlberg

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden