PREMIUMUit de airfryer

Heerlijk uit de airfryer: chimichanga met kip, zwarte bonen & chipotle

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Een chimichanga is een knapperige burrito die je met van alles kunt vullen. Bijvoorbeeld met kip, bonen en rokerige chipotle.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor 8 chimichangas

• 500 g kipdijfilet, zonder bot
• 2 el olijfolie, plus extra
• 1 el gerookte paprikapoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 2 tl paprikapoeder
• 1 tl komijnpoeder
• 1 flinke el chipotle in adobosaus, in stukjes (Mexicaans schap AH of Jumbo)
• 1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
• 1 rode ui, gesnipperd
• 2-3 tenen knoflook, fijngehakt
• kneep citroensap
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
• 8 grote bloemtortilla’s
• 150 g oude kaas, geraspt
• 2 el boter, gesmolten

Sausje
• 100 ml yoghurt
• 75 ml mayonaise
• 1 limoen, rasp en sap

Bereiden: 30 min. Kcal.: 519 p.st.

Zo maak je chimichanga met kip:

Verwarm de airfryer voor op 180 °C.

Meng in een kom de kip met de olijfolie, alle specerijen en de chipotle. Zorg dat de marinade in alle hoekjes en gaatjes zit.

Leg de stukken kip in de mand van de airfryer en bak ze in ca. 12 min. net gaar.

Til de stukken kip met een tang uit de airfryer, leg ze op een snijplank, snijd in repen en laat iets uitdampen.
Meng in een kleine kom de bonen met ui en knoflook.

Schep de kip met sappen en al door de bonen, voeg een drup olijfolie toe als het te droog is en breng op smaak met een kneep citroensap, zout en peper.

Leg 1 tortilla voor je, schep circa 3 el van het kip-bonenmengsel in het midden en bestrooi met wat geraspte kaas. Vouw de zijkanten van de tortilla over de vulling, rol hem vervolgens stevig op en bestrijk de buitenkant met gesmolten boter.

Vul zo alle tortilla’s.

Leg 4 gevulde tortilla’s met de naad naar onder in de mand van de airfryer en bak ca. 9 min. op 180 °C, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak daarna de andere 4.

Roer alle ingrediënten voor het sausje met limoensap en -rasp naar smaak door elkaar en geeft dit bij de chimichanga’s.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Foodstyling: Ajda Mehmet. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Karwei, kringloopwinkel, La Folie Antiek, Sissy-Boy Homeland, Van Manen aan Tafel, Xenos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden