three port poached pear dessert with whipped cream blue background Beeld Getty Images
three port poached pear dessert with whipped cream blue backgroundBeeld Getty Images

Heerlijk! Zo maak je gemakkelijk calorie-arme stoofpeertjes

In het najaar gaat er niks boven zelf stoofpeertjes maken. Je kunt ze traditioneel bereiden met wijn, maar wij hebben een overheerlijk alternatief. En dat scheelt ook nog flink in calorieën.

Esmée van ZonGetty Images

Het hoofdingrediënt klinkt misschien wel een beetje gek...

Dit heb je nodig

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig: 1 kilo stoofperen, een kaneelstokje én 1 fles Cassis light. Daar zitten bijna geen calorieën in, dus dat is een hartstikke calorie-arm alternatief voor wijn.

Zo maak je het

Snijd eerst de stoofperen in partjes. Stop de peertjes in een pan met een kaneelstokje en giet er net zoveel Cassis light bij totdat de peertjes onder de Cassis staan. Kook dit en laat daarna een paar uur garen.

Als je wil, kun je het sap nog even laten inkoken, maar dat hangt af van hoe dik je het sap wil hebben.

Extra smullen

Je stoofpeertjes zijn nu al ontzettend lekker. Als je wil, kun je ook nog vanille-extract toevoegen voordat je de peertjes gaat koken, maar dit is zeker niet noodzakelijk. Eet smakelijk!

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden