PREMIUMrecept

Heerlijke salade: veldsla met artisjokharten en prosciutto

null Beeld  Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Geen inspiratie voor een lekkere salade? Wij helpen graag ‘n handje. Wat dacht je van deze veldsla met artisjokharten en prosciutto? Gegarandeerd een succes!

Ans de Vree Sigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 100 g tuinerwten (vriezer)
• 200 g veldsla, gewassen en worteltjes verwijderd
• 12 artisjokken harten, in kwarten
• 150 g prosciutto of andere rauwe ham
• 1 handje kiemblaadjes

Dressing
• 3 el extra vergine olijfolie
• 1 el citroensap
• ½ tl citroenrasp
• ½ tl mosterd
• 1 mespunt suiker
• Zeezout en peper

Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 180 p.p.

Zo maak je de salade met artisjokharten:

Blancheer de erwten 1 min. in kokend water met wat zout.
Spoel ze af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote schaal.
Schep voorzichtig de veldsla erdoor, zodat alle blaadjes een dun laagje dressing krijgen. Verdeel hierover de artisjokharten, erwtjes, prosciutto en kiemblaadjes.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden