PREMIUMrecept
Heerlijke salade: veldsla met artisjokharten en prosciutto
Geen inspiratie voor een lekkere salade? Wij helpen graag ‘n handje. Wat dacht je van deze veldsla met artisjokharten en prosciutto? Gegarandeerd een succes!
Voor 4 personen
• 100 g tuinerwten (vriezer)
• 200 g veldsla, gewassen en worteltjes verwijderd
• 12 artisjokken harten, in kwarten
• 150 g prosciutto of andere rauwe ham
• 1 handje kiemblaadjes
Dressing
• 3 el extra vergine olijfolie
• 1 el citroensap
• ½ tl citroenrasp
• ½ tl mosterd
• 1 mespunt suiker
• Zeezout en peper
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 180 p.p.
Zo maak je de salade met artisjokharten:
Blancheer de erwten 1 min. in kokend water met wat zout.
Spoel ze af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote schaal.
Schep voorzichtig de veldsla erdoor, zodat alle blaadjes een dun laagje dressing krijgen. Verdeel hierover de artisjokharten, erwtjes, prosciutto en kiemblaadjes.
Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos