Hemels: deze lekkere red velvet cheesecake bak je zónder oven Beeld Getty Images
Hemels: deze lekkere red velvet cheesecake bak je zónder ovenBeeld Getty Images

Hemels: deze lekkere red velvet cheesecake bak je zónder oven

Red velvet is mega populair en je kunt er dan ook van alles mee maken: cake, taart, chocolade, pannenkoeken én nu ook cheesecake. Vooral de laatste is nu een grote hit op Instagram.

RedactieGetty Images

De red vet cheesecake heeft zijn populariteit vooral te danken aan zijn fotogenieke uiterlijk. Het ziet er onwijs lekker uit door het contrast van de Oreo-bodem, rode cheesecake en romige cream cheese-topping. Loopt het water jou ook in de mond bij het zien van de beelden?

Ingrediënten

Bodem:

  • 26 Oreo’s
  • 90 gram ongezouten boter

Cheesecake:

  • 400 milliliter koude room
  • 500 gram roomkaas
  • 110 gram poedersuikers
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Sterke rode kleurstof

Topping:

  • 60 gram ongezouten boter
  • 110 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram poedersuiker

Zo maak je de cheesecake

1. Hak of verkruimel de Oreo’s: doe de koekjes in een plastic zak, sluit de zak goed af en ga er met een deegroller overheen.

2. Laat de boter in een pannetje smelten en roer deze vervolgens door de koekkruimels. Druk het mengsel aan in een ronde taartvorm.

3. Doe de koude room in een kom en klop het stijf. Zet de kom aan de kant.

4. Pak een nieuwe kom en doe hier de roomkaas in. Voeg hier de poedersuiker en cacaopoeder aan toe en mix alles door elkaar tot een romige massa. Voeg dan het vanille-extract en de kleurstof toe en roer alles goed door elkaar. Zorg dat het mengsel mooi rood kleurt. Voeg anders nog wat extra kleurstof toe.

5. Voeg dan de slagroom toe en schep dit met een spatel door elkaar. Schep het mengsel op de koekkruimbodem. Zet de cheesecake in de koelkast voor minstens zes uur.

6. Zorg dat de boter zacht is en doe het in een kom. Voeg hier de roomkaas en het vanille-extract aan toe. Mix alles door elkaar tot het een romig mengsel is. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en meng opnieuw alles door elkaar.

7. Als de cheesecake voldoende gekoeld is, kun je de helft van topping op de cheesecake verdelen. Voor een extra mooi resultaat kun je de rest van de topping met een garneerspuit decoreren. Smakelijk!

Het beste van twee werelden: Twix-cheesecake:

Bron: Instagram. Beeld: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden