Het is weer suikermais tijd: dit zijn de 5 lekkerste recepten Beeld Getty Images
Het is weer suikermais tijd: dit zijn de 5 lekkerste receptenBeeld Getty Images

Het is weer suikermaïs tijd: dit zijn de 5 lekkerste recepten

Koop jij altijd maïs uit blik? Dan is nu het moment om die conserven eens in te ruilen voor de verse variant. Nederlandse suikermaïs is weer in het seizoen en daarom volop verkrijgbaar. Deze vijf heerlijke gerechten wil je ermee maken.

Ismay GijsenGetty Images

Van een heerlijke salade tot maïskolven van de barbecue.

Dip met suikermaïs, kaas en bacon

Voor deze dip met suikermaïs, gesmolten kaas en (plantaardige) bacon van Fun Money Mom mag je ons wakker maken. Dit ovengerecht eet je met tortillachips of rauwkost.

Gegrilde maïskolf van de barbecue

Een gegrilde maïskolf van de barbecue kan net zo lekker zijn als een stukje vlees of vis. Al helemaal als je ‘m daarna, net als Jaimy’s Kitchen, opmaakt met feta, gerookte paprikapoeder en peterselie.

Verse maïssoep

Vaak wordt maïssoep gemaakt met maïs uit blik, maar A Couple Cooks laat zien dat je dit gerecht met verse maïs nog veel lekkerder maakt.

Cripsy maïssalade

De crispy maïssalade van Foxi Licious is ideaal als lunch of bijgerecht. Naast verse suikermaïs voeg je rode ui, crème fraîche, koriander, cherrytomaten en chipotlesaus toe.

Perkedel jagung

Perkedel jagung, oftewel Indonesische maïskoekjes, zijn heerlijke krokante koekjes van maïs. Kuukskes & Kroepoek deelt een lekker recept, inclusief een dip van chilisaus en ketjap manis. Hmm!

Zo kun je maïskolven garen in de magnetron:

Bron: Pinterest

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden