PREMIUMRecept

Honing-misozalm met groentefriet & dip

null Beeld

Dit is een recept voor twee. Verdubbel voor vier personen de ingrediënten en maak de frieten apart. Bak de zalm erna, er passen wel vier stukken zalm in de mand.

Yvette Van Boven

Voor 2 personen:

• ½ knolselderij, geschild
• 400 g zoete ­aardappel, geschild
• 1 el olijfolie
• 1 tl sesamolie
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 2 el witte miso
• 1 el honing
• sap van ½ citroen
• 2 zalmfilets met vel
• 1 el zwarte en witte sesamzaadjes (1 kleur kan ook)
• 4 el mayo
• 2 el yoghurt
• 1½ tl misomengsel van de zalm

Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 370 p.p.

Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Snijd de knolselderij en aardappels in plakken van ca. 8 mm dik en snijd de plakken in repen. Spoel goed af en droog met keukenpapier. Hussel de groentefrieten met de olijf- en sesamolie, peper en zout in een kom. Bak ze in 12-15 min. goudgeel en bijna gaar in de mand van airfryer. Schud de mand tussendoor twee keer flink om. Meng de miso en honing, verdun met citroensap en besmeer de zalm ermee. Laat het vel droog! Houd iets over voor de dipsaus. Bestrooi de vis met de sesamzaadjes, leg de filets op de frieten en bak nog 7-8 min. voor een glazige kern. Bak voor door en door gare zalm 3-5 min. langer. Afhankelijk van de dikte van de filets, kan de baktijd variëren. Roer de ­mayonaise, yoghurt en het misomengsel voor de zalm tot een dipsaus. Serveer de zalm en groentefrieten met de dip en een grote salade van groene groenten, gestoomde ­spinazie met sesamolie of broccoliroosjes.

Fotografie: Eric van Lokven. | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | Met dank aan: Philips. | M.m.v.: H&M Home, de Bijenkorf, Dok Cookware, Casa

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden