PREMIUM
Hoofdgerecht kerst: fish stew met masala & zoete aardappel
Waarom moeilijk doen als het lekker makkelijk kan? Specerijenmixen, zoals de masala in dit gerecht, zijn fantastische smaakmakers.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 2 kg zeevruchten (kokkels, inktvis, gamba’s, rivierkreeftjes, verkrijgbaar bij de visboer)
• 4 krabklauwen (500 g)
• 1 ui, gesnipperd
• 2 el masala
• 100 g milde roti-mix (Paloeloe)
• 40 g selderij, grofgesneden
• 1 blikje tomatenpuree (70 g)
• 100 ml groente- of visbouillon
• 1 zakje zoete-aardappelblokjes (400 g)
• 1 bakje kokosyoghurt
• 2 el citroenrasp
EXTRA
• römertopf
Bereiden: 20 min + ruim 50 min. stooftijd. Kcal: 735 p.p.
Zo maak je de fish stew:
Zet de römertopf 15-20 min. in koud water. Maak de inktvis schoon en snijd in ringen van 2 cm breed (of gebruik diepgevroren inktvisringen). Vul de onderschaal met alle ingrediënten voor de fish stew. Houd wat selderijblad apart. Schep het geheel om en sluit af met het deksel van de römertopf. Zet de schaal in de koude oven op het rooster in het midden van de oven. Stel in op 200 °C en stoof het gerecht ca. 50 min. tot de inktvisringen mals zijn. De zoete aardappel mag zacht zijn, daar wordt de saus lekker dik en smeuïg van. Laat het gerecht iets afkoelen en schep er voor het serveren flink wat kokosyoghurt op. Bestrooi met de citroenrasp en de achtergehouden selderijblaadjes.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Ingrid van Kuringen | Bereiding en receptuur: Jessica Lek | Productie en illustraties: Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | m.m.v.: Van Manen aan tafel, DOK Home of Cooking Den Haag, Eenentwintig Den Bosch, Xenos, De Kersenmand brocante te Ameide, Kringloop