PREMIUM
Hoofdgerecht kerst: rösti met kaas & peper om vooraf al klaar te maken
Je kunt dit gerecht een halve dag van tevoren maken. Handig!
• 11/2 kg vastkokende aardappels, geschild
• 100 g pecorino, fijngeraspt
• 11/2 tl zout
• 2 tl grof gemalen zwarte peper
• 4 el olijfolie
Voorbereiden: 10 min. Wachten: 1 uur. Bereiden: 25 min. Kcal: 310 per punt (bij 6 punten)
Voorbereiden: Kook de aardappels in hun geheel in ruim gezouten water tot ze zacht zijn vanbuiten, zo’n 10 min. Giet ze af en laat ze op een bakplaat 1 uur helemaal afkoelen.
Rasp de afgekoelde aardappels met een grove rasp en meng met driekwart van de pecorino, het zout en de peper.
Bereiden: Verhit 3 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
Verdeel het aardappelmengsel met een spatel in een gelijke laag over de pan en duw stevig aan.
Bak circa 9 min. en maak af en toe de zijkant los zodat je de rösti goed kunt lossen.
Leg een groot bord omgekeerd op de pan en keer in een vloeiende beweging pan en bord om zodat de rösti op het bord ligt.
Doe de rest van de olie in de pan, laat de rösti weer in de pan glijden en bak de andere kant goudbruin in 6-8 min.
Serveer de rösti warm (warm indien nodig voor het serveren op in de oven bij 160 °C, zo’n 10 min.), bestrooid met de rest van de pecorino.
Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Marjoke de Heer, Zara Home