PREMIUM

Hoofdgerecht kerst: rundvlees gestoofd in gember & winterkruiden

Rundvlees gestoofd in gember en winterkruiden  Beeld Saskia van Osnabrugge
Rundvlees gestoofd in gember en winterkruidenBeeld Saskia van Osnabrugge

De heerlijke geur van gestoofd rundvlees in huis geeft zo’n gezellig en winters gevoel.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig voor 4 personen:

• 3 runderriblappen (ca. 700 g)
• zout en versgemalen zwarte peper
• 500 g wortelgroenten (bijvoorbeeld: pastinaak, winterpeen, knolselderij)
• 2 el olie
• 2 sjalotten, in vieren
• 5 cm gemberwortel, de ene helft geraspt en de andere helft in plakjes
• 1 el five spice
• 4 kardemomzaden, gekneusd
• 100 ml port •
500 ml runderfond

EXTRA
• XL theezakje (Ekoplaza of Simon Lévelt)
• opbindtouw

Bereiden: 30 min. + ruim 2,5 uur stooftijd. Kcal: 540 p.p.

Zo maak je de runderstoof:

Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper en zet 15 min. opzij. Schil ondertussen de wortelgroenten en snijd in gelijke stukjes. Verhit de olie in een braadpan, bak het vlees in 2,5 minuut per kant bruin en neem uit de pan. Fruit de groenteblokjes 3 min. in het bakvocht van het vlees en roer vervolgens de sjalot en gemberrasp erdoor. Vul het theezakje met de gemberplakjes en gedroogde kruiden en bind dicht met een stukje opbindtouw. Blus de inhoud van de pan af met de port, schenk de fond erbij, breng aan de kook en draai dan het vuur laag. Zorg dat het vlees helemaal onder het vocht staat, voeg zo nodig wat kokend water toe. Leg het theezakje met de specerijenmix in de pan en laat het vlees 2,5-3 uur stoven. Schep de riblappen met de saus in een schaal en serveer met boontjes en groene salade.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Ingrid van Kuringen | Bereiding en receptuur: Jessica Lek | Productie en illustraties: Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | m.m.v.: Van Manen aan tafel, DOK Home of Cooking Den Haag, Eenentwintig Den Bosch, Xenos, De Kersenmand brocante te Ameide, Kringloop

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden