Gazpacho Beeld Sigurd Kranendonk
GazpachoBeeld Sigurd Kranendonk

Inpakken en opeten: zalige gazpacho met meloen en tapasplankje

Omdat een dagje op pad best light kan, hebben we deze keer naast slanke gerechten voor thuis ook de lekkerste meeneemrecepten. Deze gazpacho met een tapasplankje kan prima in de koelbox!

Recept

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 20 min + koeltijd | Kcal: 759 p.p.

Dit heb je nodig voor het gerecht:

  • 1 kg tomaten, ontveld, zaad verwijderd, grof gehakt
  • 1 komkommer, geschild, zaad verwijderd, grof gehakt
  • 2 kleine rode paprika’s, zaad- en zaadlijsten verwijderd, in stukjes
  • 2 kleine groene paprika’s, zaad- en zaadlijsten verwijderd, in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 4 el sherry-azijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 200 ml ijskoud water
  • 1 tl zout
  • versgemalen peper
  • tabasco
  • worcestersaus
  • ½ meloen, vruchtvlees in kleine stukjes
  • Tapasplankje:
  • 100 g Manchego-kaas
  • 150 g ansjovis op zuur
  • 100 g Serranoham
  • 200 g stokbrood

Zo maak je het gerecht:

  1. Pureer de groenten en knoflook in een blender of met de staafmixer.
  2. Voeg olie, azijn en suiker toe en puls nog een keer kort zodat de olie goed wordt opgenomen.
  3. Giet er met draaiende motor beetje bij beetje wat koud water bij tot het mengsel een romige consistentie heeft.
  4. Voeg het zout toe en breng de soep op smaak met peper, tabasco en worcestersaus.
  5. Koel de gazpacho goed en schenk in een thermoskan.
  6. Doe de stukjes meloen apart in een afsluitbaar bakje.
  7. Verpak de tapas goed en doe ze in een koelbox.
  8. Verdeel ter plekke de gazpacho over glazen of bekers en garneer met meloen.
  9. Geef de tapas erbij.

Als je eenmaal een goede staafmixer hebt gekocht, dan weet je dat hij járen meegaat. Het is alleen jammer dat de mesjes op den duur zo bot worden. Met deze lifehack maak je ze weer scherp zat:

Receptuur: Ans de Vree. Fotografie: Sigurd Kranendonk. Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden