PREMIUMvegetarisch bijgerecht

Kaki met roodlof, walnoten en pecorino

null Beeld

Zoutige pecorino combineert goed met volzoete kaki’s (of gebruik sinaasappel of mandarijn).

Studio Yvette van Boven

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 2 rijpe kaki’s (sharonfruit), in dunne plakken
• 2-3 stronkjes roodlof (of witlof), blaadjes losgehaald
• 50 g walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan, grof gehakt
• 50 g pecorino, dun geschaafd
Dressing:
• 3 el lekkere olijfolie
• 1 el gerijpte balsamicoazijn
• zeezout en versgemalen peper

Voorbereiden: 10 min. Bereiden: 1 min. Kcal.: 295 p.p.

Voorbereiden: Klop een dressing van de olie met de balsamico en breng op smaak met zout en peper. Schep tweederde van de dressing door de plakjes kaki en blaadjes roodlof en breng verder op smaak indien nodig.
Bereiden: Verdeel de salade over een schaal en bestrooi met walnoten en geschaafde pecorino.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden