PREMIUM

Kerstborrel: bietenlabne met knapperige groenten

Bieten-labne met knapperige groenten Beeld Libelle
Bieten-labne met knapperige groentenBeeld Libelle

Dit is een heerlijke starter van het diner of gezellige aankleding voor bij de borrel.

Jacqueline PietrowskiLibelle

Dit heb je nodig voor 4 personen:

BIETENLABNE
• 2 bekers volle Griekse yoghurt
• 4 el bietensap
• 2 tl venkelzaad, geroosterd en fijngehakt
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 tl sinaasappelrasp
• zeezout uit de molen

GROENTEN
• halve rettich
• 4 el bietensap
• 2 meiraapjes
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
• radijsjes in diverse kleuren
• 2 stronkjes roodlof
• 2 chioggia bietjes
• 4 snackkomkommertjes
• 6 paarse bosworteltjes
• 100 g waterkers

GARNERING
• 3 el olijfolie
• 2 tl vadouvan (specerijenmengsel)
• 1 bakje shiso purper

EXTRA
• schone theedoek
• vergiet

Bereiden 20 min. Wachttijd 1 nacht

Zo maak je de bietenlabne:

Maak de labne 1 nacht van tevoren. Leg de uitgespoelde en uitgewrongen theedoek in het vergiet en zet dit boven een kom. Schep de yoghurt in de theedoek, vouw de punten dicht en laat 1 nacht uitlekken.

Bereid de groenten kort voor serveren. Snijd de rettich in staafjes en marineer ze 10 min. in het bietensap. Schaaf de meiraapjes op de mandoline in plakjes en marineer ze even in het citroensap en de olijfolie. Snijd de radijsjes in kwarten, haal de blaadjes van de roodlof los, schaaf de bietjes op de mandoline in dunne plakjes, snijd de komkommertjes in de lengte in dunne plakjes en halveer de worteltjes. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom en meng met het bietensap, venkelzaad, de knoflook en sinaasappelrasp. Breng op smaak met zeezout.

Schep de bietenlabne in een kom, zet deze op een mooie schaal en schik alle groenten eromheen. Maak met een lepel een cirkel in de labne, druppel hier de olijfolie over, bestrooi met vadouvan en garneer met blaadjes shiso.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Jacqueline Pietrowski

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden