PREMIUM
Kerstborrel: geitenkaasballetjes met kruidig notenkruim
Deze kleine geitenkaasballetjes zijn de perfecte snack voor jouw kerstborrel. Bonus: ze zijn ook nog eens super makkelijk zelf te maken.
Voor 6 personen:
• 300 g zachte geitenkaas
• 50 g dadels, heel fijngehakt
• 30 g pecannoten
• 30 g walnoten
• 30 g pistachenootjes
• 30 g gedroogde cranberry’s
• 1 tl garam masala
• pluk shiso purper of rucolacress
Bereidingstijd: 15 min. Wachttijd: 1 uur.
Zo maak je de geitenkaasballetjes:
Roer de geitenkaas los in een kom. Meng de fijngehakte dadels erdoor en draai hier circa 20 balletjes van. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad en zet in de koelkast.
Hak de noten en cranberry’s heel fijn, meng met de garam masala en doe het notenkruim in een diep bord. Haal de geitenkaasballetjes uit de koelkast, draai ze een voor een door het kruim en leg ze terug op het dienblad.
Dek de balletjes losjes af met plasticfolie en zet nog minimaal 1 uur in de koelkast. Presenteer de geitenkaasballetjes op een mooie schaal, bestrooid met shiso purper.
Tip: serveer de balletjes op kleine rondjes lichtgeroosterd roggebrood.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart