PREMIUM
Kerstborrel: gevulde Sint-Jacobsschelpen
Dit is niet alleen een prachtige plaatje, de smaak zal je gasten ook zeker niet tegenstaan.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 1 venkel
• 1/8 paarse spitskool
• 4 lege sint-jakobsschelpen
• 1 rode ui
• sap van ½ citroen
• vlees van 8 sint-jakobsschelpen
• olijfolie
• peper uit de molen
• zeezout uit de molen
• 1 el plukjes dille
• 4 el cress naar keuze.
DRESSING
• 3 el olijfolie
• 2 el limoensap
• 1 el sojasaus
• ½ el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
• 1 tl verse geraspte gember.
EXTRA
• grillpan
Bereidingstijd 15 min.
Zo maak je de Sint-Jacobsschelpen:
Schaaf de venkel en spitskool in flinterdunne plakjes en verdeel over de lege schelpen. Klop een dressing van olijfolie, limoensap, sojasaus, mirin en gember. Snijd de rode ui in piepkleine blokjes en marineer deze in het citroensap. Kwast de sint-jakobsschelpen in met olijfolie en grill ze op hoog vuur 1 min. per kant. Maal er peper en zout boven en verdeel het vlees over de schelpen. Garneer met de blokjes rode ui, plukjes dille en cress.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Jacqueline Pietrowski