PREMIUM

Kerstborrel: kruidenspiesjes met pompoen & prosciutto

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

De zoete pompoen krijgt lekker zoutig tegenwicht van de gedroogde ham.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Pompoen & prosciutto-spiesjes
• 300 g pompoen (schoon gewicht) in 18 gelijke parten
• 1 tl venkelzaad, geplet
• 1 el olijfolie
• Zout en peper
• 100 g prosciutto di Parma, plakjes in de lengte gehalveerd

Verder nodig
• Cocktailprikkers, 18 takjes rozemarijn

Voorbereiden: 10 min. Oventijd: 20 min. Bereiden: 10 min. Kcal.: 40 per spiesje (Voor 18 spiesjes)

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de pompoen met de olie en het venkelzaad op een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
Rooster 20 min.tot de pompoenparten vrij zacht zijn en mooi bruine randjes krijgen.
Laat minimaal 15 min. afkoelen.
Wikkel om ieder partje pompoen een half plakje prosciutto en prik er een cocktailprikker in.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de spiesjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 6-8 min. tot de ham knapperig wordt.
Laat de spiesjes iets afkoelen, verwijder de cocktailprikkers en steek er een takje rozemarijn in.
Serveer warm.

Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Marjoke de Heer, Zara Home

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden