PREMIUM

Kerstborrel: pittige noten met pretzels & bessen

spicy noten Beeld Eric van Lokven
spicy notenBeeld Eric van Lokven

Nootjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij een borrel. Met deze spicy noten met pretzels en bessen maak je zeker indruk.

Bart StuartEric van Lokven

Voor 8 personen:

• 500 g ongebrande noten
• 2 el honing
• 1 tl Aleppo-peper (of een andere milderode peper)
• 1/2 tl gemalen korianderzaad
• snuf komijn
• 5 takjes tijm, blaadjes
• 3 takjes rozemarijn, naaldjes van takjes gerist
• 150 g pretzels
• 60 g gedroogde bessen (gojibes, moerbei, cranberry)

EXTRA
• bakplaat
• bakpapier

Bereidingstijd: 15 min. Oventijd: 15 min.

Zo maak je de spicy noten met pretzels en bessen:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel de honing erover en bestrooi met de specerijen en kruiden.

Schep de noten om, strooi de pretzels erbij en zet de bakplaat 15 min. in de oven. Neem hem daarna uit de oven, strooi de gedroogde bessen erover en laat afkoelen tot handwarm.

Verdeel het notenmengsel over schaaltjes en zet ze op tafel. Bewaren kan ook: in een goed afgesloten pot op kamertemperatuur.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden