PREMIUM
Kerstborrel: pittige noten met pretzels & bessen
Nootjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij een borrel. Met deze spicy noten met pretzels en bessen maak je zeker indruk.
Voor 8 personen:
• 500 g ongebrande noten
• 2 el honing
• 1 tl Aleppo-peper (of een andere milderode peper)
• 1/2 tl gemalen korianderzaad
• snuf komijn
• 5 takjes tijm, blaadjes
• 3 takjes rozemarijn, naaldjes van takjes gerist
• 150 g pretzels
• 60 g gedroogde bessen (gojibes, moerbei, cranberry)
EXTRA
• bakplaat
• bakpapier
Bereidingstijd: 15 min. Oventijd: 15 min.
Zo maak je de spicy noten met pretzels en bessen:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel de honing erover en bestrooi met de specerijen en kruiden.
Schep de noten om, strooi de pretzels erbij en zet de bakplaat 15 min. in de oven. Neem hem daarna uit de oven, strooi de gedroogde bessen erover en laat afkoelen tot handwarm.
Verdeel het notenmengsel over schaaltjes en zet ze op tafel. Bewaren kan ook: in een goed afgesloten pot op kamertemperatuur.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart