PREMIUM

Kerstborrel: verrines met baba ganoush & gedroogde ham

Verrines met baba ganoush en gedroogde ham Beeld Libelle
Verrines met baba ganoush en gedroogde hamBeeld Libelle

Kleurige, verfijnde hapjes om het diner mee te beginnen óf de borrel mee aan te kleden. Dat smaakt naar meer!

Jacqueline PietrowskiLibelle

Dit heb je nodig voor 4 personen:

BIETEN-BABA GANOUSH
• 2 aubergines
• zout
• 5 el olijfolie
• 2 gekookte bietjes
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 tl komijnzaadjes, fijngehakt
• 2 tl citroensap
• peper

GROETENBLOKJES
• 2 snackkomkommers
• 4 radijsjes
• 4 lente-uitjes
• 2 el dille
• stukje rettich van 6 cm
• 2 el bietensap

TOPPINGS
• 12 mini-mozzarellabolletjes
• 2 el olijfolie extra vierge
• 2 el bieslook, fijngehakt
• 4 mooie plakken parmaham
• 2 el tuinkers
• 4 plukjes bietenkiemen.

EXTRA
• keukenmachine of staafmixer
• 4 verrines (dikke glaasjes)

Voorbereidingstijd 50 min. Bereidingstijd 10 min.

Zo maak je de verrines met baba ganoush:

Snijd de aubergines in de lengte doormidden, bestrooi ze royaal met zout en laat 20 min. staan. Spoel ze dan af en dep droog. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en bak in 35 min. gaar en zacht.

Snijd intussen de snackkomkommers en radijsjes in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes fijn en meng ze met de dille. Snijd de rettich in kleine blokjes en meng ze met het bietensap.

Haal de aubergines uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

Snijd de bietjes in stukken. Schep het vruchtvlees uit de aubergines en pureer samen met de bieten kort tot een romige mousse. Meng met 4 eetlepels olijfolie, de geperste knoflook, de komijnzaadjes en het citroensap. Breng goed op smaak met peper en zout.

Verdeel de baba ganoush over de glaasjes en schep de brunoise erop. Meng de mozzarellaballetjes met de olijfolie en de bieslook en verdeel deze over de glaasjes. Zet in elk glas een losjes gevouwen plakje ham en garneer met tuinkers en bietenkiemen.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Jacqueline Pietrowski

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden