PREMIUMKerstkookboek
Kerstbrunch: croque madame op z’n Libanees
Net een beetje anders, niet al te moeilijk én om je vingers bij op te eten: dat is een feestdagencombinatie waar we blij van worden.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
• ½ bakje trostomaatjes
• 1 el olijfolie
• 2 gekookte bietjes, in blokjes
• 100 g zachte geitenkaas met honing
• 2 tl citroenrasp
• 2 flatbreads
• 1 tl komijnzaadjes
• 2 eieren
• 1 el boter
• 1 lichtgroene puntpaprika (Turkse winkel), in plakjes
• 2 snack komkommertjes, in plakjes
• 1 avocado, in plakjes
• 1 lente-uitje, in ringetjes
• 2 el granaatappelpitjes
• handje slablaadjes
EXTRA
• staafmixer
Bereidingstijd: 15 min.
Zo maak je de croque madame:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de tomaatjes in een klein ovenschaaltje en schenk er de olijfolie over. Maal er wat zeezout en peper over. Bak de tomaatjes 10 minuten in de oven.
Pureer ondertussen de bietjes met de geitenkaas en citroenrasp tot een smeuïge spread. Bak de flatbreads even om en om knapperig in wat olijfolie met de komijnzaadjes – bak de eieren in de boter.
Bestrijk de flatbreads met een laagje spread. Verdeel er de paprika, komkommer, avocado, lente-uitjes, granaatappelpitjes en slablaadjes over. Leg ten slotte het spiegeleitje erop en de tomaatjes uit de oven. Bestrooi eventueel met nog wat komijnzaadjes.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Alan Jensen | Receptuur: Jacqueline Pietrowski