PREMIUMKerstkookboek

Kerstbrunch: frisse trifle vol fruit, zaden & yoghurt

kleurrijke triffle Beeld Eric van Lokven
kleurrijke triffleBeeld Eric van Lokven

Tussen alle zware - en o zo lekkere - kerstkost een heerlijk luchtige, frisse trifle.

Marie-Sophie Wigbers en Karin SchuitemanEric van Lokven

Dit heb je nodig voor 6 personen:

CHIAPUDDING
• 50 g chiazaad
• 100 ml karnemelk
• 200 ml bessensap
• 2 el bietensap (optioneel)

GRANOLA
• 100 g havervlokken
• 50 g amandelen
• 40 g pecannoten
• 25 ml kokosolie
• 1 tl vijfkruidenpoeder
• 1 el bourbon vanille-extract
• 25 ml honing
• 40 g gojibessen
• 40 g gedroogde cranberry’s

FRAMBOZENYOGHURT

• 100 g frambozen
• 2 el bietensap (optioneel)
• 500 ml Griekse yoghurt

TOPPING
• 3 vijgen, in partjes
• 1 handje bramen
• 1 handje frambozen
• 6 el honing

EXTRA
• staafmixer
• 6 glaasjes

Bereiden: 30 min. Bakken: 25 min. Wachttijd: 3 uur

Zo maak je de trifle:

Meng voor de chiapudding het chiazaad met de karnemelk, het bessensap en eventueel wat bietensap voor de kleur. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Meng voor de granola de havervlokken met de amandelen en de pecannoten.

Smelt de kokosolie in een steelpannetje en roer het vijfkruidenpoeder, de vanille en de honing erdoor. Schep dit mengsel door de havervlokken en noten totdat alles glanst.

Verdeel alles over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 20-25 min. in de oven. Schep halverwege om. Laat de granola helemaal afkoelen en schep de gojibessen en cranberry’s erdoor.

Pureer voor de frambozenyoghurt de frambozen glad, eventueel met wat bietensap. Meng door de yoghurt en zet tot gebruik in de koelkast.

Bouw de trifle op door laagjes frambozenyoghurt, granola en chiapudding in mooie glazen te scheppen.

Garneer met partjes vijg, bramen en frambozen en druppel er wat honing overheen.

Tip: Bereid alle onderdelen een dag van tevoren, maar vulde glaasjes pas op de ochtend zelf voor het mooiste resultaat.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Marie-Sophie Wigbers en Karin Schuiteman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden