PREMIUMKerstkookboek

Kerstbrunch: lekker lichte lofschuitjes met forel & makreel

Roodlofschuitjes met forel en makreel
 Beeld Libelle
Roodlofschuitjes met forel en makreelBeeld Libelle

Zo’n lekker licht hapje gaat er altijd in. Perfect snaaisnack op de brunchtafel.

Bart StuartLibelle

Dit heb je nodig voor 6 personen:

FORELSALADE
• 125 g gerookte forelfilet
• 2 tl geraspte mierikswortel
• 1 el kappertjes, fijngehakt
• 2 el crème fraîche

MAKREELSALADE
• 125 gerookte makreelfilet
• ½ rode biet, in piepkleine blokjes
• 1 bosuitje, in dunne ringetjes
• 1 tl sriracha (rode pepersaus)
• 1 el zure room
• 2 el granaat-appelpitjes
• zout en peper

EXTRA
• 4 struikjes roodlof, blaadjes losgesneden
• 5 radijsjes, in heel dunne plakjes

Bereidingstijd: 20 min.

Zo maak je roodlofschuitjes:

Maak voor de forelsalade de forelfilet schoon en prak deze fijn een kom. Meng met de mierikswortel, kappertjes en crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.

Maak voor de makreelsalade de makreelfilet schoon, leg in een kom en trek los met 2 vorken. Meng met de bietenblokjes, de bosui, sriracha, zure room en de helft van de granaatappelpitjes en breng op smaak met zout en peper.

Leg de blaadjes roodlof op een mooie schaal en schep op elk blaadje wat ­­forel- of makreelsalade. Garneer de forelsalade met plakjes radijs en de makreelsalade met de rest van de granaatappelpitjes.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden