PREMIUMKerstkookboek
Kerstbrunch: lekker lichte lofschuitjes met forel & makreel
Zo’n lekker licht hapje gaat er altijd in. Perfect snaaisnack op de brunchtafel.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
FORELSALADE
• 125 g gerookte forelfilet
• 2 tl geraspte mierikswortel
• 1 el kappertjes, fijngehakt
• 2 el crème fraîche
MAKREELSALADE
• 125 gerookte makreelfilet
• ½ rode biet, in piepkleine blokjes
• 1 bosuitje, in dunne ringetjes
• 1 tl sriracha (rode pepersaus)
• 1 el zure room
• 2 el granaat-appelpitjes
• zout en peper
EXTRA
• 4 struikjes roodlof, blaadjes losgesneden
• 5 radijsjes, in heel dunne plakjes
Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je roodlofschuitjes:
Maak voor de forelsalade de forelfilet schoon en prak deze fijn een kom. Meng met de mierikswortel, kappertjes en crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Maak voor de makreelsalade de makreelfilet schoon, leg in een kom en trek los met 2 vorken. Meng met de bietenblokjes, de bosui, sriracha, zure room en de helft van de granaatappelpitjes en breng op smaak met zout en peper.
Leg de blaadjes roodlof op een mooie schaal en schep op elk blaadje wat forel- of makreelsalade. Garneer de forelsalade met plakjes radijs en de makreelsalade met de rest van de granaatappelpitjes.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Bart Stuart