PREMIUMKerstkookboek

Kerstbrunch: pancakes ombre met bosvruchten

Ombre-pannenkoekenstapel met noten en bessen Beeld Eric van Lokven
Ombre-pannenkoekenstapel met noten en bessenBeeld Eric van Lokven

Of het nu eerste, tweede of derde kerstdag is, met dit uitgebreide familie-ontbijt wordt het een feestelijke ochtend. Hartig, zoet, iets lekkers te drinken erbij, neem gewoon waar je zin in hebt!

Marie-Sophie Wigbers en Karin SchuitemanEric van Lokven

Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

PANNENKOEKEN
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 2 el rietsuiker
• ½ tl zout
• 150 g blauwe bessen en bramen (diepvries)
• 200 ml karnemelk
• 2 eieren
• 2 el gesmolten boter
• 100 g macadamianoten, grof gehakt
• 2 el kokosolie

ERBIJ
• 100 ml honing
• 1 el bietensap
• 100 g blauwe bessen
• 100 g rode bessen
• eetbare bloemen (optioneel)

EXTRA
• staafmixer
• aluminiumfolie

Bereiden: 40 min. Bakken: xx uur. Kcal.: xx p.st.

Meng voor het pannenkoekenbeslag het bakmeel met de suiker en het zout.

Pureer de bessen en bramen met 25 ml karnemelk en meng in een kom met 1 ei en 1 el gesmolten boter.

Meng in een andere kom 1 ei en 1 el gesmolten boter door de rest van de karnemelk. Verdeel het meelmengsel over beide kommen zodat je één kom paars en één kom wit beslag hebt.

Verdeel ook de gehakte noten over beide kommen.

Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak van het witte beslag op laag vuur 4 pannenkoeken van circa 10 cm doorsnee. Keer ze pas om als de bovenkant droog wordt en luchtbelletjes vormt.

Bak op deze manier ook 4 pannenkoeken van het paarse beslag.

Meng een derde van het paarse beslag met de rest van het witte beslag en bak hier weer 4 pannenkoeken van.

Meng ten slotte de rest van het paarse beslag met het lichte beslag en bak hier 4 pannenkoeken van. Zo ontstaat een stapel pannenkoeken die steeds lichter van kleur wordt (ombre).

Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.

Roer de honing los met het bietensap.

Stapel de pannenkoeken op van donker naar licht, decoreer met het fruit en eventueel wat eetbare bloemen en druppel vlak voor het serveren de rode honing erover.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Marie-Sophie Wigbers en Karin Schuiteman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden