PREMIUMKerstkookboek
Kerstbrunch: rode frittata met wilde zalm
Dit verrukkelijke gerecht staat in nog geen halfuur op tafel. Smullen maar!
Dit heb je nodig:
• 250 g gekookte bietjes
• 4 eieren (M) en 2 eidooiers
• 1 bekertje crème fraîche (à 125 g)
• 2 sneetjes bruinbrood
• 1 el fijngehakte dille + 1 el extra voor de garnering
• 1 tl komijnzaadjes
• 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
• klontje boter
• 125 g wilde gerookte zalm
• ¼ potje zalmeitjes
• handje cress naar keuze
EXTRA
• garde
• koekenpan met passende deksel
Bereidingstijd: 10 min. Baktijd: 18 min.
Zo maak je de frittata:
Rasp de bietjes fijn. Klop de eieren en de eidooiers los met 2 eetlepels crème fraîche. Snijd het brood in kleine blokjes. Meng deze broodblokjes samen met de dille, komijn en lente-ui goed door het eimengsel. Laat 5 minuten rusten.
Voeg dan de geraspte bietjes toe en maal er flink wat peper en zout over. Smelt de boter in de koekenpan op hoog vuur. Voeg het bieten-eimengsel toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 15 minuten rustig garen.
Verdeel de frittata in 4 stukken. Verdeel de wilde zalm erover, een schepje crème fraîche, wat zalmeitjes en garneer met dille en cress naar keuze. Lekker met crackers en gezouten boter.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Alan Jensen | Receptuur: Jacqueline Pietrowski