PREMIUMKerstkookboek

Kerstbrunch: rode frittata met wilde zalm

Frittata vol kruiden met bietjes & wilde zalm
 Beeld Libelle
Frittata vol kruiden met bietjes & wilde zalmBeeld Libelle

Dit verrukkelijke gerecht staat in nog geen halfuur op tafel. Smullen maar!

RedactieLibelle

Dit heb je nodig:

• 250 g gekookte bietjes
• 4 eieren (M) en 2 eidooiers
• 1 bekertje crème fraîche (à 125 g)
• 2 sneetjes bruinbrood
• 1 el fijngehakte dille + 1 el extra voor de garnering
• 1 tl komijnzaadjes
• 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
• klontje boter
• 125 g wilde gerookte zalm
• ¼ potje zalmeitjes
• handje cress naar keuze

EXTRA
• garde
• koekenpan met passende deksel

Bereidingstijd: 10 min. Baktijd: 18 min.

Zo maak je de frittata:

Rasp de bietjes fijn. Klop de eieren en de eidooiers los met 2 eetlepels crème fraîche. Snijd het brood in kleine blokjes. Meng deze broodblokjes samen met de dille, komijn en lente-ui goed door het eimengsel. Laat 5 minuten rusten.

Voeg dan de geraspte bietjes toe en maal er flink wat peper en zout over. Smelt de boter in de koekenpan op hoog vuur. Voeg het bieten-eimengsel toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 15 minuten rustig garen.

Verdeel de frittata in 4 stukken. Verdeel de wilde zalm erover, een schepje crème fraîche, wat zalmeitjes en garneer met dille en cress naar keuze. Lekker met crackers en gezouten boter.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Alan Jensen | Receptuur: Jacqueline Pietrowski

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden